VEPŘOVÝ BŮČEK NA GRILU
 
SUROVINY:
1) Vepřový bok (ZEMAN maso-uzeniny) 
2) Černé pivo - 100 ml
3) Olej - 2 lžíce
4) Sójová omáčka - 1 lžíce
5) Hořčice - 1 lžíce
6) Česnek - 3 stroužky
7) Med - 1 lžíce
8) Grilovací koření, pepř
9) Rozmarýn
 
POSTUP:
1) Bůček si nakrájíme na menší kostky a naklepeme.
2) Plátky z obou stran opepříme.
3) Připravíme si marinádu: Smícháme černé pivo, olej, sójovou omáčku, hořčici, med a grilovací koření. Přidáme maso a navrch poklademe rozmarýn a plátky česneku.
4) Zakryjeme nejlépe potravinářskou fólii a necháme v lednici marinovat několik hodin, ideálně přes noc.
5) Na rozpáleném grilu bůček opékáme z každé strany do zlatova a dokřupava.
6) Podáváme s čerstvým chlebem a křenem.
Dobrou chuť.
Používáme cookies

Soubory cookie používáme k analýze údajů o našich návštěvnících, ke zlepšení našich webových stránek, zobrazení personalizovaného obsahu a k tomu, abychom vám poskytli skvělý zážitek z webu.

Cookies jsou malé textové soubory, které jsou po návštěvě webové stránky umístěny ve vašem počítači či telefonu. Díky tomuto vám můžeme zjednodušit práci s webovými stránkami a nabízet vám obsah podle toho, co opravdu hledáte. Umožnují také přizpůsobit webovou stránku vašim potřebám a dopřát vám komfortní prohlížení.

Cookies neslouží k uchovávání osobních ani citlivých údajů.

Cookies, které používáme:
Přijmout vybrané